Kahve nereden gelir? - KahveCini.com

Kahve nereden gelir?

Kahve nereden gelir?

Türk kahvesi nerede yetişir?
Dünya kahve literatürüne kendi adımızla anılan bir kahve türü sokmamıza rağmen ülkemizde kahve ticari olarak neredeyse hiç yetiştirilemeyen bir üründür.

Zaten Türk kahvesi ifadesi Türkiye'de yetişen kahvelerle yapılan bir kahve türünü değil, bize özgü olan bir kahve pişirme yöntemini anlatır.

Kahve hangi iklimde yetişir?
Kahve ağacı, her iklimde hayatta kalamayan narin bir bitkidir. Özellikle tropikal iklimde verimli olarak yetişebilir. Bu nedenle de ticari anlamda kahve üretimi yapan ülkelerin tamamı Yengeç ve Oğlak dönencesi arasında yer alır.

Kahve nerede yetişir?
Brezilya, Kolombiya gibi Güney Amerika ülkelerinin yanı sıra Yemen, Etiyopya, Hindistan, Endonezya, Vietnam gibi tropikal iklim kuşağındaki ülkelerde de olmak üzere yetmişin üzerinde ülkede kahve üretimi yapılmaktadır.

Kahve hangi bölgemizde yetişir?
Türkiye'de kahve üretimi neredeyse hiç yoktur. Deneme amaçlı olarak Mersin ve Anamur civarında kahve tarımı yapılmış olmakla beraber, ticari olarak kahve üretiminden bahsedilecek bir hacim söz konusu olmamıştır.

Kahve ülkemize nereden gelir?
Ülkemizde kahve tarımı ve üretimi olmadığından Türkiye'ye kahve yurt dışından gelir.

Kahveyi nereden ithal ediyoruz?
Türkiye'de tüketilen kahvelerin önemli bir bölümü Brezilya'dan ithal edilmektedir.

3 yorum

  1. Yakında yunanlılar bununda patentini alır kalırız ortada :)

    YanıtlaSil
  2. Latin Amerika ve Afrika kahveleri arasında tadım veya fiyat farkı varmıdır? Neden Brezilya kahvesini ithal etmeyi seçyoruz acaba?

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler çok yardımcı oldu

    YanıtlaSil