Kahve Makinaları - KahveCini.com

Kahve Makinaları

Kahve Makinaları

Değişik kahve pişirme yöntemleri için tasarlanmış hazır kahve makinaları bulunmaktadır. Bu makinalar, tasarlandıkları kahve yönteminin adıyla anılırlar:

- Espresso kahve makinası
- Filtre kahve makinası
- French press makinası (yapıcı)
- Türk kahvesi makinası

Kahve makinaları, genellikle otomatik olup olmamalarına göre tam otomatik, otomatik ya da manuel (elle kullanılan) olarak sınıflandırılırlar.

Piyasada, değişik kullanımlar için tasarlanmış çok ucuzdan çok pahalıya yüzlerce değişik marka ve model kahve makinası bulabilirsiniz. Ancak, en iyi kahve makinası diye bir kavram yoktur. Sizin için en iyi kahve makinası vardır. Kişilerin (ya da kafelerin) ihtiyaçları ve imkanları farklılık gösterebileceği için, sizin için ideal olan bir kahve makinası bir başkası için iyi bir seçim olmayabilir.

Kahve makinası alırken şu kriterlere dikkat edebilirsiniz:

1) Kahve makinası için ayrımayı düşündüğünüz para (bütçeniz)
2) Kahve içme sıklığınız
3) Bir seferde pişirmek istediğiniz ortalama kahve miktarı
4) Kahveye verdiğiniz önem (kahve damak tadınız)

Kahve Otomatı
Yukarıdaki kahve makinelerine ilave olarak bir de çok sayıda insan için hazır kahve sunmak amacıyla kullanılan kahve otomatları (otomatik kahve makinası) vardır. Bu özel kahve yapma makineleri hakkında detaylı bilgiye ve kahve otomatı satan veya kiralayan şirketlerin listesine Kahve Otomatı yazısından ulaşabilirsiniz.
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler