French Press yapıcı - KahveCini.com

French Press yapıcı

French Press yapıcı

Piyasada french press (coffee press, kahve baskısı ya da kahve karışıtırcı) yapmak için kullanılan bardak ya da çaydanlık görünümlü çok çeşitli markada ve tasarımda yapıcılar (makinalar) vardır.

Bu yapıcıların (karıştırıcıların) temel prensibi ise hep aynıdır: camdan ya da plastikten bir ana hazne ile metaldan ya da plastikten yapılma ve kahveyi itmeye yarayan filtreli bir piston.

Kimi modeller, suyu ısıtma derdini ortadan kaldırmak için elektrikli su ısıtıcısı fonksiyonunu da yerine getirse de genellikle bu modeller tercih edilmez.

Bir diğer versiyon ise, termos şeklinde olan french press yapıcılardır. Bunlar hem kahve hazırlamak hem de demlenen kahveyi sıcak tutmak için kullanılabilirler. Ancak, demlenmiş kahvenin çekirdeklerle uzun süre bir arada kalması kahvenin tadını acılaştıracaktır.

Dünya genelinde french press yapıcılar konusunda önde gelen marka Bodum'dur. Bu firmanın ürettiği french press'ler kaliteleri ve dayanıklılıkları ile pek çok kahvesever tarafından birinci sırada tercih edilmektedir.
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler