Bol köpüklü Türk kahvesinin püf noktaları - KahveCini.com

Bol köpüklü Türk kahvesinin püf noktaları

Bol köpüklü Türk kahvesinin püf noktaları

Türk kahvesi hazırlamak aslında çok zor olmamakla beraber, eğer bir takım püf noktalara özen göstermezseniz sonuçta acımsı ve köpüksüz yani kötü bir kahve hazırlama olasılığınız yüksektir.

Aşağıdaki püf noktalarını dikkate alarak bol köpüklü, enfes bir Türk kahvesi hazırlamanız çok kolay! İşte iyi Türk kahvesi yapmanın sırları:

1) Kahveniz için soğuk ve kaliteli su kullanın.Unutmayın, kahvenizi tadını kullandığınız kahve kadar su da belirler.  Bu yüzden soğuk ve olabildiğince kaliteli su tercih edin.

2) Pişirilmiş kahveyi tekrar ısıtmayın!
Pişirilmiş kahveyi uzun süre bekletmeden içmek gerekir. Eğer bir şekilde, pişmiş kahve içilmemişse tekrar ısıtıp içmeyin. Zira, bir kere pişmiş kahve kısa sürede bütün özelliklerini kaybeder.

3) Kahve pişirme sürecini uzatmayın.
Kahveyi kısık ateşte pişirmek ideali olsa da, eğer kahve ocakta çok uzun süre kalırsa kahvedeki acımsı tad suya çok fazla geçecek bu da kahvenizin tadını bozacaktır.

4) Taze kahve kullanın!
Kahve tadını en çok belirleyen faktörlerden biridir. Kahveniz ne kadar tazeyse o derece lezzetli olacaktır. Unutmayın, çekilmiş kahve çok çabuk bozulur. Bu yüzden, ya kahvenizi içmeden hemen önce kendiniz çekin ya da çekilmiş kahvenizi çok çok iyi koşullarda saklayın.

5) Kaliteli kahve...
Lezzetli Türk kahvesi hazırlamanın altın kurallarının başında kaliteli kahve kullanmak gelir. Kahve çekirdekleriniz ne derece kaliteliyse, kahvenin tadı da o kadar güzel olacaktır. Güvendiğiniz, iyi bir markanın kahvelerini tercih etmeye özen gösterin.

6) Rutubetten kaçının.
Kahveyi sakladığınız yerde rutubet var ise, bu nem kahvenzin tadını bozacaktır. Ayrıca, kahve alırken nemli bir kaşığı kahve kabınıza değdirmeyin. Bu nem de kahveyi olumsuz etkileyecektir.

7) Cezvenizi çok iyi temizleyin!
Cezvede kalacak deterjan kokusu ya da artığı, kahvenizin tadını mahvedecektir. Bu yüzden kahve cezvelerinizi kullandıktan sonra çok iyi temizlemelisiniz.
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler