Türk kahvesi makinası - KahveCini.com

Türk kahvesi makinası

Türk kahvesi makinası

Son bir kaç yıl içerisinde Türk kahvesi makinalarının sayısında ciddi bir artış oldu. Kahve hazırlama sürecini hızlandırmaları nedeni ile bu pratik makineler gerçekten de kahve keyfinizi büyük ölçüde artırabilirler. Türk kahvesi makinalarını temel olarak iki gruba ayırabiliriz:

1) Otomatik cezveler (Elektrikli kahve cezveleri)
Bu gruptaki makinalar, aslında birer elektrikli cezvedir. Normal bakır ya da çelik bir cezveyi ocak ateşinde ısıtmak yerine bu cezvelere koyarak ısıtma işlemini elektrik ile yapıyorsunuz.

Otomatik cezvelerin biraz daha donanımlı (ve doğal olarak biraz daha pahalı) olanları kahve pişerken başında bekleme derdini de ortadan kaldırıyor. Kahveyi koyup, düğmesine basıyorsunuz ve tüm pişirme işlemini kendisi yapıyor.

2) Tam otomatik makinalar
Bu makinalar ise tam otomatik Türk kahvesi makinaları olup daha komplikedirler. Gerekli malzemeleri kahve kabına koyduktan sonra yapmanız gereken tek şey pişirme düğmesine basmak. Bu makinalar içinde piyasaya ilk çıkanı ve en popüler olanı Arçelik Telve.

Kullanımı son derece pratik olan makinalarla yapılan kahvelerin lezzeti de oldukça başarılı. Makinanın bakımı da son derece kolay. Her 20-30 kullanımdan sonra iç haznenin üst kısmını hafif nemli bir bezle silerek, sensör kısmına bulaşmış olabilecek kirleri temizlemeniz yeterli.

3) Kül Kahvesi makinaları
Kül kahvesi de denilen mangalda pişen Türk kahvesi tadında kahve hazırlamak için ısıtılan kum haznesine sahip makinalardır.

Ancak, kül kahvesi makinaları sadece kumu ısıtmak üzere tasarlanmış olup; ısınan kum üzerinde cezve ile klasik yöntemlerle kahve hazırlamak gerekir.
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler