Kafein selülit yapar mı? - KahveCini.com

Kafein selülit yapar mı?

Kafein selülit yapar mı?

Kafein selülit ilişkisi hakkında farklı söylemler vardır: "kafein selülite iyi gelir mi?" ya da "kafein selülit yapar mı?" gibi.

Kafein gerçekten selülite neden olur mu?
Kafein ve dolayısıyla kahve ve selülit arasında olumsuz bir neden sonuç ilişkisi gösteren kesin araştırma sonuçları yoktur.

Kahve ile selülit tedavisi
Hatta "Journal of Cosmetic Dermatology" isimli bilimsel bir dergide 2008 yılında yayımlanan bir araştırmaya göre topik olarak uygulana kafeinin yağ hücrelerin çaplarını yüzde 17 oranında azalttığı belirlenmiştir.

Bu nedenle piyasada çok sayıda kafein içeren selülit kremi "kafeinli selülit kremi" adı altında bulunmaktadır.

Kafeinin selülite etkisi anlamında kanıtlanmış bulgular olmasa da kahve tüketimi cildiniz açısından bazı olumsuzluklar getirebilir. Kahvenin cildi susuz bırakan özelliği, mocha veya latte gibi kahve türlerinin içine bolca eklenebilen şeker, krema ve şurup gibi maddelerin cilt üzerideki olumsuz etkileri gibi nedenler kafein tüketiminin cildinize verebileceği zararları artıracaktır.

Kafein ve selülit arasında somut bir ilişki olmadığından kafeinsiz kahve selülit yapar mı sorusunun da net bir yanıtı yoktur.

Sonuç olarak, selülitten kurtulmak için kafeinden uzak durmak ya da kahve selülite iyi gelir mi diye düşünmek yerine selülite neden açtığı daha net bir şekilde bilinen faktörlerden kaçınabilirsiniz: sigara içmek, çok fazla sodyum, yağ veya karbonhidrat tüketmek. Ayrıca, selülit oluşumunda genetik faktörlerin de rol aldığını ve selülitin kadınlarda sıkça karşılaşılan medikal anlamda zararı bulunmayan bir cilt durumu olduğunu unutmamak lazım.
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler