Kahve kısırlık yapıyor mu? - KahveCini.com

Kahve kısırlık yapıyor mu?

Kahve kısırlık yapıyor mu?

Kahve ve Kısırlık
İnsanlarda kafeinin kısırlığa neden olduğu yönünde net bilimsel araştırmal bulunmamaktadır. Dolayısıyla da diğer içeceklere kıyasla yoğun şekilde kafein içeren kahveyi içmek kısırlık yaparmı sorusunun "evet" şeklinde kesin bir yanıtı henüz yok diyebiliriz.

kahve kısırlık yapıyor muKahve kısırlığa neden olur mu?
Kahve kısırlaştırır mı diye merak ediyorsanız dikkat! Eğer hamile kalmak istiyorsanız kahve tüketimi konusunu tekrar düşünmenizde yarar var. Amerikan Ulusal Doğurganlık Birliği (Resolve), bebek sahibi olmayı planlayanların kafein dolayısıyla kahve tüketimi konusunda dikkatli olması için uyarıyor.

Kahve düşüğe neden olur mu?
Hayvanlar üzerinde yapılan bazı araştırmalar aşırı kafein tüketiminin gebe kalma riski azaltabildiği gibi düşük yapma olasılığını da artıran çeşitli etkiler olabileceğini göstermiş durumda.

Harvard Üniversitesi'nde 2009 yılında yayımlanan bir araştırma da hamile kalma olasılığını artırmak için kafein alımının günde bir fincan kahve ile sınırlandırılması önerilmiştir.

Sonuç olarak, kahve kısırlaştırır mı veya kafein kısırlık yapar mı gibi soruların kafanızı karıştırması yerine başta kahve olmak üzere kafein içeren tüm yiyecek ve içeceklerin tüketimini asgariye indirmeniz yararlı olabilir.
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler