Yeşil kahve gerçekten zayıflatıyor mu? - KahveCini.com

Yeşil kahve gerçekten zayıflatıyor mu?

Yeşil kahve gerçekten zayıflatıyor mu?

Yeşil kahve çekirdeği nedir?
İçtiğimiz kahveler, bir ağaç türü olan kahve ağacının meyvelerinin kavrulup, öğütülmesi ve sonra da demlenmesiyle yapılır. Yeşil kahve, işte bu meyvelerin kavrulmamış ham halidir.

Yeşil kahve nerede bulunur?
Pek çok aktarda ve kahveciden kavrulmamış yeşil kahve çekirdeklerini satın alabilirsiniz.

Yeşil kahve nasıl içilir?
Yeşil kahveyi çok basitçe evde demleyerek içebilirsiniz. 1 yemek kaşığı kadar yeşil kahve çekirdeğini 150 ml sıcak (kaynar değil) suyun içine brakıp ağzını kapatın. Yaklaşık 5 dakika boyunca bu şekilde beklettikten sonra yeşil kahve çayı da denmekte olan bu kahveyi içebilirsiniz.

Yeşil kahve kilo verdirir mi?

Yeşil kahve zayıflatıyor mu?
Yeşil kahve çekirdeğinde bulunan bazı etkin maddelerin (özellikle klorojenik asit) şeker üreten enzimleri baskıladığına ilişkin bazı iddia ve araştırmalar vardır. Ancak henüz saygın bilim kuruluşları ve yayımları tarafından bu yönde 100% güvenilir çalışmalar bulunmamaktadır. Doktor Mehmet Öz gibi bazı doktorların yeşil kahve çekirdeği ekstratı ürünlerin reklamlarında yer alması yeşil kahve tüketimini kilo vermede yeni bir trend haline getirmiştir.

Yeşil kahve kullanıcı yorumlarına bakıldığında da etkileri konusunda kesin sonuçlar olmadığı görülmektedir.

Yeşil kahve faydaları
Yeşil kahvenin zayıflatıcı etkicileri kesin olmamakla birlikte zengin bir antioksidan kaynağı olan kahve meyvesinin kavrulmamış halinin demlenerek içilmesi çeşitli faydalar sunmaktadır.

Yeşil kahve çekirdeği markaları
"Yeşil kahve 800" gibi bazı kilo verdirici etkisi olduğu iddia edilen kahve markalarının yaygınlaşması ile beraber hazır kahve üreticisi Nescafe de yüksek düzeylerde polifenol içeren kavrulmamış yeşil kahve çekirdekleri ile kavrulmuş kahve çekirdeklerinden harmanladığı Nescafe Green Blend adında bir hazır kahve türü çıkarmıştır.

3 yorum

  1. Ben yaklaşıl 3 ay denedim hap şeklinde satılan yeşil kahve çekirdeklerini hiiç bi faydasını göremedim :(

    YanıtlaSil
  2. bn 15 yaşındayım ve 78 kıloyum yeşıl kahve sayesinde 65 kiloya düşebilir miyim??????

    YanıtlaSil
  3. Yesil kahveyi alip evde kendim demledim. Gunden bir finca aksamlari ictim. 6 ayda 10 kilo verdim :)

    YanıtlaSil