Kahve Kavurma - KahveCini.com

Kahve Kavurma

Kahve Kavurma

Kahve Nasıl Kavrulur?
Yeşil kahve çekirdeklerinin ısıya maruz bırakılarak kimyasal ve fiziksel olarak değiştirilmesi işlemine kahvenin kavrulması (roasting coffee) denmektedir.

Kahvenin kavrulması ile ham (yeşil) kahve çekirdekleri renk, tad, koku ve yoğunluk açısından farklılığa uğrar. Bununla birlikte, kavrulmamış kahve çekirdekleri ile kavrulmuşları arasında protein ve kafein açısından çok ciddi değişimler yoktur.


Kavrulmuş kahve yaklaşık iki hafta içerisinde bayatlamaya başladığından, kahve lezzeti açısından ideali kahvenin tüketilmesine yakın bir tarihte kavrulmasıdır.

Kahve Kavurma Makinesi
Kahve kavurma makineleri oldukça farklı yapılarda olabilmektedir. Kahve şirketleri tarafından kullanılan makineler endüstriyel yapıda olup, çok miktarda çekirdeği aynı anda kavurabilmektedir.

Kavurma makinelerinin ev modelleri ise bireysel kullanım için daha az miktarda kahve çekirdeği kavurmak için tasarlanmıştır.

Kavurma makineleri yeşil kahve çekirdeklerini 188 ila 282 derece arasında ve 3 ila 30 dakika arasında ısıtırlar. Isı ve süre miktarı, kahvenin ne şekilde kavrulmak istendiğine göre değişmektedir. Örneğin; Java, Kenya veya Jamaican Blue Mountain gibi çekirdekleri hafif kavurarak bu özellikli kahvelerin karakteristik özelliklerinin baskın olması sağlanabilir.

Kahve Kavurma Dereceleri

1 yorum

  1. bir seferde 30 kg kahve kavurmak icin ne tur bir makina almam gerekir ve bunun tum maliyeti nedir?

    YanıtlaSil