Hazır kahve ile diğer kahveler arasında ne fark var? - KahveCini.com

Hazır kahve ile diğer kahveler arasında ne fark var?

Hazır kahve ile diğer kahveler arasında ne fark var?

Ülkemizde çok yoğun bir şekilde tüketilmekte olan hazır kahve ile filtre kahve, french pressespresso veya Türk kahvesi arasında ne fark vardır?
Aralarındaki fark aslında oldukça büyük! Çünkü hazır kahve ile diğer kahveler aslında farklı klasmanlarda yer alır.

Hazır kahve, her ne kadar adında "kahve" sözcüğü geçse de tam anlamıyla kahve sayılmaz. Hazır kahve, kahve çekirdeklerinin işlenmesi ile elde edilmiş kahveli bir içecektir. Filtre kahve, french press, espresso ve Türk kahvesi ise gerçek anlamda kahve çekirdeğinden demlenen ve bu yüzden de "kahve" olarak adlandırılırlar.

Hazır kahvenin işlenmiş çekirdeklerden elde edilen kahveli bir içecek olması nedeniyle, kahve uzmanları tarafından "gerçek" kahvelerden aşağı seviyede bir ürün olarak değerlendirilir.

Tabii ki damak tadı herşeyden önce gelir. Sizin sevdiğiniz lezzet hazır kahve de olabilir. Ancak, espresso, Türk kahvesi gibi kahve çekirdekleri ile hazırlanan gerçek kahve lezzetlerini tadarak kahve dünyasını keşfettiğinizde hazır kahvenin aslında ne kadar yavan bir tad olduğunu görebilirsiniz...

1 yorum

  1. Evet hazır kahve yavan bir tad, mecbur kalmadıkça içmemeye çalışıyorum, yerine Türk kahvesi içiyorum, fakat biz öğrenciler özellikle vize haftalarında yüksek kafein oranı sayesinde uykuyu açtığı için hazır kahveye tutsağız adeta.

    YanıtlaSil