Kahve içmek kolorektal kanserden ölüm riskini düşürebilir - KahveCini.com

Kahve içmek kolorektal kanserden ölüm riskini düşürebilir

Kahve içmek kolorektal kanserden ölüm riskini düşürebilir

Harvard Üniversitesi T. H. Chan Halk Sağlığı Okulu'nca yapılan bir çalışmanın sonuçlarına göre kahve içmek kolorektal kanserden ölüm riskini düşürebilir.

Söz konusu çalışma 17 Kasım 2017'de "Gastroenterology"'de yayımlandı.

Kahve kanser ilişkisi
Amerikan Kanser Derneği'ne göre kolorektal kanser (CRC), Amerika'da kanser ölümlerinde ikinci önde gelen neden. Önceki kanıtlar, kahvenin, muhtemelen iltihaplanma ve insülin direnci ile mücadele kabiliyeti ve kanserojen önleyici bileşikler içerdiği için, birkaç kronik hastalığın yanı sıra, mortalite riskini azaltabileceğini de önermektedir.

Harvard Üniversitesi Chan Okulu'ndaki öğretim görevlisi Yang Hu "Bugüne kadar, kolorektal kanser prognozuyla ilişkili diyet faktörleri çok azdı. Yeni çalışmamız, kahvemin kolorektal kanser teşhisi konan hastaların hayatta kalmasını potansiyel olarak artırabileceğini gösteriyor" dedi.

Harvar Üniversitesi araştırması: Kahve içmek kolorektal kanserden ölüm riskini düşürebilir

Bu yeni çalışmada, araştırmacılar, kolorektal kanser teşhisi konulan 1,600 kişiden yaklaşık sekiz yıl boyunca diyet, yaşam tarzı, çevresel maruz kalma ve hastalık verilerini takip ettiler. Araştırmacılar, kahve içmeyenlerinkiyle karşılaştırıldığında günde en az dört fincanı içen katılımcıların CRC'den ölenlerin oranı% 52, çalışma süresi boyunca herhangi bir nedenle herhangi bir nedenle ölen olma ihtimalinin% 30 daha düşük olduğunu buldular. CRC tanısından önce günlük en az iki fincan kahve içenler için teşhis sonrasında bu tüketim seviyesinin korunması, CRC'ye özgü mortalitede% 37'lik bir azalma ve tüm nedenlere bağlı mortalitede% 29'luk bir azalma ile bağlantılıydı kahve içmeyen veya CRC teşhisi öncesi ve sonrasında iki bardaktan daha az içmiş olanlar.

Kaynak: Harvard Üniversitesi T. H. Chan Halk Sağlığı Okulu
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler