AeroPress kahve - KahveCini.com

AeroPress kahve

AeroPress kahve

AeroPress nedir?
Alan Adler tarafından 2005 yılında icat edilmiş bir kahve demleme yönteminin ve makinesinin adıdır.

Geçmişi on yıl kadar kısa bir süre de olsa, özellikle yeni nesil kahveciler sayesinde giderek popülerleşen bir kahve hazırlama şekli haline geldi.

AeroPress nasıl yapılır?
Aeropress ile kahve yapmak oldukça hızlı ve kolaydır. Makinenize 85 derece sıcaklıkta 200 mililitre kadar su ve orta öğütülmüş kahve (15 gram kadar) koyduktan sonra, elle itilen pompa sistemi ile AeroPress'in kendine özgü filtresinden kahveyi geçirmeniz yeterli. Kahveyi ne kadar sert demlemek istediğiniz göre yarım ile bir dakika arasında bir sürede espresso kadar yoğun kahveniz hazır demektir. Küçük bir tiyo, filtreti kullanmadan önce ıslatmanız daha iyi sonuç verecektir.

AeroPress nasıl yapılır?

Aerobie şirketi tarafından üretilen AeroPress Türkiye'de de satılmaya başlandı. Yurtdışında 30 dolar civarında satış fiyatı olan aeropress kahve makinesi, Türkiye'de 130 lira seviyelerinden satılıyor.

AeroPress nasıl içilir?
Bu yöntemle espresso vari bir kahve elde edildiğinden Americano hazırlar gibi sıcak su ile seyrelterek de içebilirsiniz.

Bu havalı aletin nasıl okunduğunu Ekşisözlük'te ya da başka yerde aramayın, Kahve Cini yanınızda! :) "Eropires" olarak telafuz edebilirsiniz.

AeroPress, French press yöntemine benzemekle göre rakibine kıyasla daha temiz ve berrak (filtreden dolayı), güçlü bir kahve sunuyor. Frenc press için Bodum gibi markalar tamamen cam ve metalden modeller sunmakla beraber, AeroPress maalesef tamamen plastik bir ürün.
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler