Üçüncü nesil kahve akımı nedir? - KahveCini.com

Üçüncü nesil kahve akımı nedir?

Üçüncü nesil kahve akımı nedir?

Biri söylesin lütfen nedir şu "3. akım kahvecilik" olayı?
Gazete köşeleri, dergi sayfaları, hatta ve hatta mahallenizdeki bakkal amca bile 3. dalga kahve akımından konuşur hale geldi değil mi? :-)

Şaşırmayın, konu kahveyse son bir iki yıldır en gözde başlık üçüncü nesil kahveciler. Karaköy başta olmak üzere İstanbul'da peşpeşe bu tarz kahveciler açıldı. Peki insanların sanki anne karnından beri bilirmiş gibi konuştuğu bu yeni kahve dalgası da neyin nesi?

Kahvede üçüncü dalga, yüksek kaliteli kahve çekirdeklerinin bir ticari madde olarak değil de tıpkı şarap gibi sanatsal bir gıda tüketim maddesi olarak özenle değerlendirilmesi anlamına geliyor.

Kahvenin daha bitki olarak yetiştirilmesinden, kahve çekirdeği haline getirilmesi, işlenmesi, kavrulması, öğütülmesi ve demlenmesine kadar geçen tüm süreçlerinde kahvenin üst düzey bir özene layık görülmesi üçüncü nesil kahveciliğin özünü oluşturur.

Bu terimi ilk kez Trish Rothgeb'in 2002 yılında kullandığı iddia edilir. Wrecking Ball Coffee Roasters isminde bir kahvecinin kurucusu olan Trish, yazdığı bir makalede bu kavramı insanların hayatına sokarken bu kadar popüler hale geleceğini düşünmemişti muhtemelen.

Yeni nesil kahvecilik: 3. dalga kahve akımı

Üçüncü akım kahvecilerin olmazsa olmazları
Bir kahvecinin kendisine üçüncü dalga kahveci demesi için aşağıdaki özelliklere sahip olması beklenir:

  • Çekirdek kahveyi aldığı kahve üreticisinin adil koşullarda üretim yapması
  • Karma kahve harmanları yerine tek tür (single-origin) kahve çekirdeği kullanması
  • Zanaatkar demleme yöntemleri
  • Latte-art gibi kahve süsleme teknikleri
  • Yüksek kalitede kahve çekirdekleri

Kahve devrimi!
Kahve Cini ekibi olarak üçüncü dalga kahvecilerin destekçiyiz, çünkü kahve dünyasının ezberini bozma niyetlerini takdir ediyoruz.

Ancak yeni nesil kahveciliği standart ve sıradan kahveleri daha pahalı satmak olarak yanlış yorumlayanların da karşısında olacağız!
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler