Türk kahvesinin zararları - KahveCini.com

Türk kahvesinin zararları

Türk kahvesinin zararları

Türk kahvesinin zararları nelerdir?
Kahvenin zararları hakkında söylenen bir takım zararlı etkiler hiç kuşksuz Türk kahvesi için de geçerlidir (kahvenin zaraları nelerdir?).

Ancak, her bir fincan Türk kahvesi ile tüketilen kafein ve diğer kahvede bulunan madde miktarı filtre kahve gibi diğer kahve yönemlerine göre daha az olduğu için, aşırı miktarda tüketilmediği durumlarda Türk kahvesinin olumsuz etkisi diğer kahvelere kıyasla daha az olacaktır.

Bununla birlikte Türk kahvesinin de bazı faydaları ve yararları vardır (Türk kahvesinin faydaları ve yararları).

Türk kahvesi kilo aldırır mı?
Latte, capuccino gibi kahve türleri yoğun şekilde krema, şeker ve ilave soslarla tüketildiğinden kalori ve kolestrol açısından Türk kahvesi göreceli olarak daha az zararlıdır. Bu nedenle Türk kahvesi kahve türleri içinde en az kilo aldıranların başında gelir. (Detaylar için kahve kilo aldırır mı?)

Türk kahvesi selülit yapar mı?
Kahvenin aşırı içilmesi ile selülit oluşumu açısından ilişki gösteren bazı araştırmalar mevcuttur. Ancak, Türk kahvesindeki kahve miktarı göreceli olarak daha az olduğundan başta hazır kahveler olmak üzere diğer kahve türlerine kıyasla bu açıdan daha masum olabileceği söylenebilir.

1 yorum

  1. kahve tiryakisi5 Mart 2012 10:46

    Zararını insanlığa açıkladığın için eline,klavyene sağlık kahve cini ..

    Kahve yi özellikle neskafe gibi filtre edilmiş kahveleri her gün tüketiyorsanız mutlaka kas ve kemik yapınız erir, ama günde bir bardak içiyorum demeyim tek bir koyu kahve yeterlidir, bununla birlikte gün içinde çay içmiyormsunuz, kola, çikolata bunlarla zaten toplam kafeinde zararlı boyuta ulaşmış oluyorsunuz.

    Kahveyi günde 3-4 bardak ve fazlasını içmeye başlayanların çoğunda birkaç aydan sonra yüzünde ve vücudunda sarkma olur, kas, eklemler ve kemikleri deforma ettiği için, aynı zamanda protein, vitamin ve mineral alımını engelledinden vücut ve sağlık sorunlarına yol açar.

    Zaten filtre edilmiş kahve proteininden, farklı yararlı elementlerinden yoksun hale geliyor, böylece bir fincana daha yoğun kafein düşüyor. Günümüzdeki filtre edilmiş günde bir fincan koyu kahve sizi deforme etmeye yeterlidir.

    YanıtlaSil