Kahve İçmek Selülit Yapar mı? - KahveCini.com

Kahve İçmek Selülit Yapar mı?

Kahve İçmek Selülit Yapar mı?

Selülit (selüloit ya da yanlış yazılmış haliyle selilüt ya da selülüt) pek çok kadının korkulu rüyasıdır. Nasıl olmasın ki? Yetişkin kadınların yaklaşık yüzde 80 ila 90'nında görülen bir cilt durumudur. Erkeklerde ise nadiren görülür.

Selülit Nedir?
Kahve ve selülit arasındaki ilişkiyi sorgulamadan önce selülitin ne olduğunu anlamak gerekir. Selülit, bir topografik deri değişimidir.

selülit diyeti

Selülit Neden Oluşur?
Selülit oluşumun ardındaki neden, lifli bağlantı dokusundaki deri altındaki yağın herniyasyonudur (fıtıklaşması). Böylelikle, ciltte portakal kabuğu ya da keçelenmiş gibi görünümler oluşur.

kahve ve selülitNeler Selülite Yol Açar?
Bir kadında selülit olmasının çeşitli farklı nedenleri olabilir:

- Hormonsal nedenler
- Genetik nedenler
- Beslenme
- Hayat tarzı (fazla stres vb.)
- Kıyafet (aşırı dar iç çamaşırları vb.)

Kahve Selülite Neden Olur mu?
"Kahve selülit yapar mı?" pek çok kadının kafasını kurcalayan bir sorudur. Kahve, içerisinde yüzlerce değişik kimyasalın bulunduğu bir içecektir. Başta kafein olmak üzere bu kimyasalların aşırı miktarda tüketimi selülit üretimini tetikleyebilir. Ancak, kahve ile selülit arasındaki ilişkiyi kesin olarak ispatlayan bilimsel çalışmalar yoktur.

Kahve neden selülit yapar?
Kahve, eğer aşırı miktarda tüketilirse selülit artışına neden olabilir. Bu etkinin detaylarını kesin bir şekilde ortaya koyan çalışmalar henüz netlik kazanmamış da olsa, bazı selülit diyeti programlarında kahveye asla yer verilmez.

Selülitle Mücadelede Kahve: kahve selüliti giderir mi?
Diğer taraftan, "kahve selülite iyi gelir mi?" de akılları karıştıran bir sorudur. Esasında pek çok selülit yok etme kreminin içerisinde kahve bulunmaktadır. Yapılan bilimsel araştırmalar, kahve içeren selülitle mücadele (anti-selülit) ilaçlarının başarılarını ortaya koymaktadır.

kafein selülit ilişkisi

Hazır Kahve Selülit Açısından Daha Tehlikeli Olabilir
Bir diğer önemli nokta ise, hazır kahvenin (nescafe ve benzeri diğer hazır kahveler) diğer kahve türlerine göre selülite daha çok neden olabilme ihtimalidir. Hazır kahve, aslında gerçek bir kahve türü olmayıp kahvenin işlenmesi ile edilen bir kahveli hazır içecektir. Doğal olmayan bir süreç ile elde edildiğinden ve içerisinde yapay pek çok madde içerdiğinden selülite neden olma olasılığı, doğruda kahve çekirdeğinden yapılan  kahvelere (Türk kahvesi, espresso, filtre kahve ve French press gibi) göre daha fazladır.


Türk kahvesi selülit yapar mı?
Yukarıda da açıklandığı şekilde hazır kahve gibi içinde ekstra katkı maddesi bulunduran kahvelere ve kahveli içeceklere kıyasla Türk kahvesi, filtre kahve veya espresso selülit açısından daha masum durmaktadır.
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler