Latte Art Kahve Resmi Sanatı - KahveCini.com

Latte Art Kahve Resmi Sanatı

Latte Art Kahve Resmi Sanatı

Latte art nedir?
Latte kahvenin üzerindeki şekillere Latte Art (latte süsleme sanatı) denmektedir. Espresso ve buharla ısıtılmış sıcak süt ile hazırlanan latte'nin en üstteki köpük katmanı üzerine desen işlenmesine dayanan cafe latte süsleme tekniği 1980'lerden itibaren oldukça yaygın hale gelmiştir. Ülkemizde de Mustafa Karataş gibi uygulayıcılar ile yaygınlaşmaktadır.

latte süsleme

Latte art nasıl yapılır?
Latte art süsleme ile üretilebilecek desenler, kahveyi hazırlayan baristanın ustalığı ve kullanılan espresso makinesiyle yakından ilişkilidir. Kahve resmi olarak da adlandırılabilecek latte art, krema ve mikroköpük kullanılarak yaratılır.

latte çiçek kalp şekli

İlk olarak İtalya'da ortaya çıkan cafe latte şekilleri, Amerika'da 1980'ler ve 1990'lar boyunca hızla gelişmiştir. Kahve üzerine değişik desen çalışılmalarıyla ortayan çıkan latte art süsleme görüntüleri başlangıçta sadece basit resimler iken günümüzde detaylı portre çalışmaları gibi son derece kompleks resimleri içerebilmektedir. Hatta bilgisayar yazıcıları şeklinde teknik destekle yaratılan latte süslemeleri bile görülmektedir.

Cafe Latte süsleme video


Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler