Kahve Kalbe Zararlı mı? - KahveCini.com

Kahve Kalbe Zararlı mı?

Kahve Kalbe Zararlı mı?

Kahvenin kalbe zararı var mıdır?
"Kahve çarpıntısı nedir?", "Kahve kalp çarpıntısı yapar mı?", "Kahve içmek kalbe zararlı mı?", "Türk kahvesi neden çarpıntı yapar?" gibi kahve ve kalp sağlığı sorulari kahve içen pek çok insanın aklına takılır.

kahve kalp çarpıntısı yaparmı

Toplum genelindeki yaygın bir inanış, kahve içmenin kalp çarpıntısını artırarak kalbe zarar verdiği yönündedir.

Kahve kalbe iyi gelir mi?
Ancak Harvard Medical School gibi kimi kurumlarca yapılan bilimsel araştırmalar kahve tüketimiyle kalp rahatsızlıkları arasında doğrudan bir ilişki bulamamıştır. Hatta kahve içmenin kalp sağlığı için yararlar sağladığını tespit eden araştırmalar da bulunmaktadır.

Türk kahvesi kalbe zararlı mı, çarpıntı yapar mı?
Yukarıda da belirtildiği gibi kahve ile kalp sağlığı arasında doğrudan olumsuz ilişki kuran araştırmalar yok. Bu nedenle Türk kahvesi kalbe zararlıdır demek doğru olmaz; ancak kişiden kişiye değişebilecek farklı etkiler olduğu unutulmamalıdır.

Tabii ki kahve tüketiminde abartıya kaçılmaması gerektiği unutulmamalı. Aşırı kahve tüketiminin sağlık üzerinde yaratabileceği olumsuzluklar vardır. Ayrıca, kahvenin vücut üzerindeki etkisi kişiden kişiye değişebilmektedir. Eğer, kahve içtiğiniz zaman kalp çarpıntısı gibi sorunları bariz olarak yaşıyorsanız kahve tüketimini kesip, bir kalp doktoruna görünmeniz yerinde olacaktır.

Kahve çarpıntısı nasıl geçer?
Eğer kahve içtikten sonra çarpıntı olduğunu hissediyorsanız sakin bir yerde oturarak su veya soda içebilirsiniz. Eğer çarpıntınız devam ediyorsa mutlaka bir doktor tavsiyesi isteyin.
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler