Kahve Zayıflatır mı? - KahveCini.com

Kahve Zayıflatır mı?

Kahve Zayıflatır mı?

Kahve İçerek Zayıflamak
Kahvenin kilo aldırıcı etkisi olmaması bir yana, çeşitli araştırmalara ve görüşlere göre kilo verdirici yani zayıflatıcı etkisi olması dahi mümkün.

Mayo Clinic yetkililerine göre, kahve tüketimi çok ciddi oranda olmamakla birlikte zayıflatabiliyor. Kahvenin zayıflatıcı etkisi şu etkenlere dayanıyor:

kahve içerek zayıflayanlar

Kahve iştahı kapatır mı?
Kahvenin iştahı azaltması, daha az yenmesini sağlıyor.

Kahve kalori yakar mı?
Kahvenin içindeki kafeinin termojenezi harekete geçirebilmesi ile kalori yakımını hızlanabiliyor. Bu da çok büyük miktarda olmamakla birlikte kalori yakarak zayıflama etkisi sağlıyor.

Kahve su kaybı
Kafeinin diyüretik etkisi vücuddan daha çok su atılmasını sağlıyor. Bu da kısa vadede kilo kaybı anlamına gelebilir.

Türk kahvesi kilo verdirir mi?
Latte gibi kahve türlerine göre Türk kahvesi içinde krema, şeker şurupları vb. ilaveler barındırmadığı için kilo açısından daha güvenli bir kahvedir. Tabii bol şekerli Türk kahvesi içmeniz fazladan kalori almanız anlamına gelecektir. Tıpkı Türk kahvesi gibi sade neskafe de içinde kilo verdirici ilaveler olmadığı için zayıflamak açısından iyi bir tercihtir.

Ancak, kahvenin zayıflatıcı etkisinde unutulmaması gereken iki önemli nokta olduğuna işaret ediliyor:

1) Kahvenin kilo verdirici etkisi çok fazla değil. Üstelik, aşırı kahve tüketiminin aşırı kilo verdirmesi gibi bir durumda söz konusu değil. Bu nedenle, kahve makul miktarlarda tüketilmeli.

2) Starbucks gibi kahve zincirlerinde satılan bol kremalı, şekerli ve şuruplu kahve türlerinin zayıflatıcı olmak bir yana, tam tersine kilo aldırıcı özelliği olduğunu unutamamak lazım. Kahvenize mümkün olduğunca krema ve şeker gib ilaveler koymayın.
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler