Evde Kahve Nasıl Hazırlanır? - KahveCini.com

Evde Kahve Nasıl Hazırlanır?

Evde Kahve Nasıl Hazırlanır?

Evde kahve keyfi
Evde mis gibi kahve hazırlamak için aslında sandığınızdan çok daha fazla kahve tarifi kullanabilirsiniz. Beş temel kahve hazırlama tarifini -kolaylıklarına göre puanlayarak- sizin için inceledik:

1) Evde hazır kahve yapımı (Hazırlama Kolaylığı: 5/5)
Hazır kahve, kahve çekirdeğinden değil de hazır maddelerden yapıldığı için aslında kahve sayılmaz. Hazır kahveyi, kahvemsi bir içecek olarak tanımlamak belki de daha doğru. Ancak, eğer yine de Nescafe gibi hazır kahveleri içmeyi seviyorsanız evde çok pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Çünkü sadece sıcak su ve hazır kahve yeterlidir.

2) Evde espresso keyfi (Hazırlama Kolaylığı: 2/5)
İtalyanların dünyada kazandırdığı bir kahve lezzeti olan espresso'yu sade içebileceğiniz gibi Latte ya da Capuccino gibi değişik kahve türleri hazırlamak için de kullanabilirsiniz. Ancak bunun için ince çekilmiş kahve çekirdeğine ve bir espresso makinesine ihtiyacınız vardır.

Ev tipi espresso makinenzi on beş dakika kadar ısıtın. Kahveyi hazneye doldurup sıkıştırın.  30 militre yani bir fincan espresso yaklaşık yarım dakikada hazırlanır.

3- Evde filtre kahve nasıl yapılır (Hazırlama Kolaylığı: 3/5)
Evde filtre kahve hazırlamak özellikle Kuzey Amerika'da çok yaygındır. Filtre kahve, orta kalınlıkta çekilmiş kahve çekirdeği ve özel makinesi ile yapabilirsiniz. Ancak, espresso'ya kıyasla hazırlaması bir parça daha kolaydır.

Filtre kahve makinenize bir fincan filtre kahve için bir yemek kaşığı (10 gram) kadar kahve koyup makineyi çalıştırın.

4- Evde French Press kahve hazırlama (Hazırlama Kolaylığı: 4/5)
Özel bardağında aynı zamanda demlenen bir kahve türü olup, filtre kahveye göre daha kalın çekilmiş kahve çekirdeği ile yapılır.

1 yemek kaşığı kadar kahveyi french press bardağına koyup üzerine bir fincan (yaklaşık 200 mililitre) sıcak su (kaynar değil) ekleyin. 4 dakika kadar demlenmesi için bekleyin.

5- Evde Türk kahvesi nasıl hazırlanır (Hazırlama Kolaylığı: 3/5 cezve ile - 5/5 makine ile)
Ülkemizden tüm dünyaya yayılan bir kahve lezzeti olan Türk kahvesi, tüm kahve türleri arasında en ince çekilen kahve çekirdeği ile hazırlanan kahve olarak dikkat çekmektedir. Klasik yöntem ile hazırlanması bir parça zahmetli olsa da, tam otomatik Türk kahvesi makineleri ile çok pratik şekilde evde yapabilirsiniz.
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler