Kahveyi nasıl bırakabilirim - KahveCini.com

Kahveyi nasıl bırakabilirim

Kahveyi nasıl bırakabilirim

Kahvenin sağlığa etkileri
Kahvenin içerdiği kafeinin yarattığı bağımlılıktan ötürü kimilerimiz kahvenin insan sağlığına etkileri konusunda olumsuz düşünür ve kahveyi bırakmak ister.

Aslında, yapılan pek çok bilimsel araştırma kafeinin ve kahvenin faydalarını açıkça ortaya koymaktadır. Örneğin Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan bazı araştırmalar kahve tüketiminin kan basıncı, kanser, kolesterol, şeker hastalığı ve Parkinson hastalığı gibi bazı hastalıklar konusunda olumlu etkileri olabildiğini ortaya koymuştur (daha fazla bilgi için Harvard'ın kahvenin sağlığa etkileri ile ilgili araştırması).

Kahveyi bırakmak
Esasında kahvenin faydaları ve zararlarına bakıldığında esas sorunun fazla kahve tüketiminin zararları ile ortaya çıktığı görülür. Bu nedenden ya da başka herhangi bir nedenden ötürü kahveyi bırakmaya karar verdiyseniz "Kahveyi nasıl bırakabilirim?" sorusuna yanıt bulmanız gerekir ki, bu herkes için çok kolay değildir.

kahveyi bırakmanın yolları

Kahveyi bırakmanın yolları
Kahve alışkanlığından kurtulmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

  • Kahveyi bırakma nedenlerinizi içeren bir liste yazın.
  • Bu listeyi gün içinde görebileceğiniz bir yere asın. Bu basit uygulama size kahveyi bırakmak için gerekli motivasyon konusunda yardımcı olacaktır.
  • Eğer aşırı kahve içiyorsanız, kahveyi bıraktıktan sonra en azından iki hafta kadar yorgunluk, uykusuzluk, baş ağrısı, sinirlilik, kas ağrısı gibi yan etkiler olabileceğini bilin ve kendinizi buna hazırlayın.
  • Kahve içmek istediğiniz zaman bitki çaylarını tercih edin, özellikle de yeşil çayı.
  • Daha çok ve sık su için.
  • Aileniz ve dostlarınız olmak üzere sevdiğiniz insanlarla daha çok zaman geçirin.
Eğer kahveyi bu şekilde doğrudan bırakamıyorsanız, ideal kahve tüketimi nasıl olmalı diye düşünerek içtiğiniz kahve miktarını azaltmaya çalışın.
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler