Kahve Cilt Maskeleri - KahveCini.com

Kahve Cilt Maskeleri

Kahve Cilt Maskeleri

Kahve maskesi nedir
Kahvenin cilt bakımında kullanılması eski zamanlara dayanan bir uygulamadır. Kahvenin bu şekilde güzellik için en yaygın kullanımı ise kahve yüz maskesidir.

Kahve maskesi Suna Dumankaya tarifi ve Tülin Şahin ile ülkemizde popüler hale geldi.

Kahve Maskesi Tarifi:
  • 4 yemek kaşığı çok ince çekilmiş (Türk kahvesi kıvamında) kahve (neskafe kesinlikle kullanılmamalı!)
  • 4 yemek kaşığı kakao tozu 
  • 8 yemek kaşığı tam yağlı süt ya da krema
  • 1 yemek kaşığı pekmez

Kahve maskesi nasıl yapılır
Tüm malzemeleri karıştırarak homojen bir kıvama kavuşturun. Yüzünüze nazikçe uygulayın. Ancak yüzünüzden önce vücudunuzda başka bir bölgeye uygulayarak cildinizin bu malzemelere alerjisi olup olmadığını test edin. Maskeyi yüzünüzde on beş dakika ile yirmi beş dakika arasında tuttuktan sonra ılık suyla masaj yaparak yavaş yavaş temizleyin.

Kahve maskesi ne işe yarar
Kafein başta olmak üzere kahve içindeki çeşitli maddeler cildin sıkılaşmasına yardımcı olur. Ayrıca, kahve yağ asitleri açısından çok zengin olduğu için bu yağların cildi beslediği de düşünülmektedir. Kahve peeling etkisiyle de cilde yardımcı olur.

Ev Yapımı Kahve Maskesi Hazırlarken Püf Noktaları
Kahve içeren pek çok cilt maskesi tarifi vardır. Suna Dumankaya ve Tülin Şahin kahve maskesi tarifleri gibi.

Kahve maskesi tariflerini uygulamadan önce çok dikkat etmelisiniz. Pek çok bilimsel araştırma doğrudan kahvenin değil kafeinin cilt üzerindeki olumlu etkilerini incelemektedir. Halbuki kahvenin içinde kafeinin yanı sıra yüzlerce başka kimyasal madde bulunur. Bu maddelerden birine alerjiniz bulunabilir. Maske malzemesini öncelikle kulak arkası gibi görünmeyen bir yerde ya da yüzünüzün çok küçük bir kısmında uygulayarak alerjiniz olup olmadığını öğrenin.

Kahve kullanarak hazırlayacağınız cilt maskelerinde neskafe gibi hazır kahveleri kesinlikle kullanmamaya özen göstermelisiniz.

Kahvenin cilt bakımına olan etkileriyle ilgili detaylı bilgi içi: Kahvenin cilde iyi gelir mi?
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler