Arabica Kahve - KahveCini.com

Arabica Kahve

Arabica Kahve

Arabica kahve nedir? (Coffea Arabica)
Kısaca "Arabica" olarak bilinen arabica kahve çekirdeği, ilk olarak Etiyopya'da üretilmiştir. Dağlık platolar ile volkanik arazilerde yetişen arabica, 800 ila 2000 metre arası yükseklikleri sever. Çiçeklendikten 9 ay sonra meyveler olgunlaşır ve hasada uygun hale gelir. Dünya kahve üretiminin yaklaşık yüzde 70'lik kısmını oluşturur.

Arabica kahvesinin özellikleri
Arabika kahve, oldukça kaliteli bir çekirdek türü olup asit oranı diğer çekirdek türlerinin çoğuna göre daha düşüktür. Lezzetli, tatlı bir aroması vardır ve göreceli olarak daha az kafein içerir. Bu sebepele, iyi kahve harmanlarında sıklıkla arabica kahve çekirdeklerine yer verilir.

Ancak, hastalıklara karşı daha az dirençli olduğundan yetiştirilmesi güç olur ve bu nedenle de arabica kahve fiyatları diğer kahve çekirdeklerine göre daha yüksektir.

Arabica kahve türleri
En yaygın olarak ticareti yapılan arabica çekirdeği türleri Bourbon (Brezilya, Ortadoğu, Afrika, Hindistan ve Endonezya) ile Typica'dır (Latin Amerika). Diğer bazı arabica türleri ise şunlardır: Blue Mountain, Mundo Novo, Caturra, Tico ve San Ramon.
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler