Hamilelikte Kahve İçmek - KahveCini.com

Hamilelikte Kahve İçmek

Hamilelikte Kahve İçmek

Hamileyken kahve içilir mi?
Hamilelere kahve sakıncalı mıdır sorusu pek çok anne adayının kafasını meşgul edebilen bir konudur.

Yapılan araştırmalara göre, kahvenin içinde bulunan maddelerden olan kafein plasentaya geçmekte ve fetüse yani doğmamış bebeğe ulaşmaktadır. Bebek kafeine karşı son derece hassastır. Kafein, bebeği son derece yavaş şekilde metabolize eder.


Ayrıca, Norveçli araştırmacıların yaptığı bir çalışmada kahve, çay ve çikolata gibi kafein içeren maddeleri tüketen anne adaylarının bebeklerinin daha düşük ağırlıkta doğduğu belirlenmiş. 60.000 hamile kadını kapsayan kafein ve hamilelik araştırmasında düzenli olarak günde 200 miligramdan daha fazla kafein (iki fincandan fazla) tüketen gebelerin bebeklerinin normalde daha düşük ağırlıkta doğduğu tespit edilmiş.

Hamilelikte kahve tüketimi
Bu nedenle, hamilelikte kahve tüketimi mutlaka düşürülmelidir. Doktorlar hamilelik boyunca içilecek kahve miktarının bir fincanı geçmemesini önermektedir. Daha da iyisi eğer yapabiliyorsanız gebeyken kahve içmekten tamamen kaçının.

Kahve düşüğe neden olur mu?
Diğer taraftan, kahve ile düşük arasındaki ilişki ise henüz tam olarak ispatlanamamıştır. Ancak, bazı çalışmalar günden 2 fincandan fazla kahve tüketilmesinin düşük yapma olasılığını 2 kata kadar artırabildiğini göstermektedir.

Hamileyken kahve telvesi yemek zararlı mıdır?
Hamilelikte kahve içmek kadar hamilelikte kahve telvesi yemekten de yukarıda bahsedilen nedenlerden dolayı kaçınılması yerinde olacaktır.

Hamileyken Türk kahvesi içilir mi?
Türk kahvesinin hamilelikte tüketimi de tıpkı diğer kahve türleri gibi etki verecektir. Bu nedenle mümkünse hamileyken Türk kahvesi, neskafe ya da diğer kahvelerin içilmemesi yerinde olur. Eğer içilecekse bir fincanın geçilmemesine dikkat edilebilir.

Hamilelikte kahve aşermek
Gebeyken kahve aşeren hamilenin bunun yerine kafein içermeyen bitkilerden yapılacak sıcak bitkisel çayları tercih etmesi çok daha sağlıklı olacaktır.

Hamilelikte kahve zararlı mıdır?
Sonuç olarak, hamilelikte kahve içilmemesi bebek sağlığı açısından faydalı olacaktır.

2 yorum

  1. 5 aylikkenkahve fali günah mıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu ne biçim soru.. kahve falı herzaman günahtır(s)

      Sil