Evde Kahve Kavurma - KahveCini.com

Evde Kahve Kavurma

Evde Kahve Kavurma

İçtiğiniz kahvenin lezzetini artırmak için atabileceğiniz ilk adım, kahve çekirdeklerinizi içmeden hemen önce öğütmektir.

Eğer bu adımı geçtiyseniz, sonraki aşamada kahve çekirdeklerini kavrulmuş almak yerine kendiniz kavurarak olabildiğince daha taze ve lezzetli kahve içmeye hazırsınız demektir.

Evde kahve kavurmak için ya mutfağınızda var olan bir takım araç gereçleri kullanabilir ya da özel olarak  kahve kavurmak için tasarlanmış ev tipi makinelerden satın alabilirsiniz.

Mutfağınızdaki eşyaları kullanmaya karar verirseniz alternatifleriniz şunlar olabilir:

- Tencere/tava
- Mısır patlatma makinesi
- Ekmek pişirme makinesi
- Isıtma özelliği olan herhangi bir makine/alet


Kahve kavurmanın en basit yolu, yeşil kahve çekirdeklerinizi alıp bir tavaya koyup ısıtmaya başlamak olacaktır. Bu pratik yolun en önemli dezavantajı, kahve çekirdeklerinin homojen ve istediğiniz seviyede kavrulmasının çok zor olmasıdır.

Mısır patlatma makineleri, dünya genelinde evde kahve kavurmak için çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Çok fazla miktarda olmasa da bu makinelerle kahve kavurmanız mümkün. Ancak, mısıra göre kahve çekirdeklerinin yapısının farklı olması nedeniyle makineniz normalden daha kısa sürede bozulabilir.


Evde kahve kavurmak için en yüksek perfomansı bu iş için özel olarak tasarlanmış makinelerle alabilirsiniz. Aşağıdaki linkler özel olarak tasarlanmış ev tipi kahve kavurma makinesi satan şirketleri göstermektedir:

Genecafe
Hottop USA
i-Roast
Nesco

Kahveyi kavurduktan sonra en dikkat edilmesi gereken nokta, çekirdeklerin soğutulmasıdır. Eğer kahve çekirdeklerini kendi hallerine bırakırsanız, çekirdekler içlerine aldıkları ısı ile kavrulmaya devam eder. Soğutma işlemi için özel bir makine kullanabileceğiniz gibi eletrikli süpürge, saç kurutma makinesi gibi aparatlarla kendi mekanizmanızı da yaratabilirsiniz.

Evde kahve kavurma konusunda detaylı bilgiye Home Roast web sitesinden (İngilizce) ulaşabilirsiniz.
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler