Okkalı Kahve - KahveCini.com

Okkalı Kahve

Okkalı Kahve

Okkalı Kahve, odak ürünü ile diğer kafelerden ayrılan bir kafe. Espresso tabanlı kahve içecekleri yerine zengin Türk kahvesi menüsü ile fark yaratmayı hedefleyen Okkalı Kahve'de yirmi çeşit Türk kahvesi içebilmek mümkün.

Türk kahvesinin giderek unutulmaya başlandığı şu günlerde, böyle bir çaba gerçekten de sevindirici.

Okkalı Kahve "1517" ifadesini de unvanına iliştiriyor. Peki bu 1517 ne anlama geliyor? Osmanlı'nın kahveyle tanışması ile ilgili olarak anlatılan rivayetlerden bir tanesine göre 1517 yılında Yavuz Sultan Selim döneminde, dönemin Yemen Valisi Özdemir Paşa bölgede gördüğü kahve çekirdeklerini padişaha sunmak üzere saraya getirir ve çekirdeklerin tadını çok beğenen Padişah kahvenin önce sarayda özel misafirler için sunulmasını buyurur. İşte Okkalı Kahve'nin kullandığı 1517 ifadesinin tarihi anlamı böyle...


Okkalı Kahve'ni Türk kahvesiyle ilgili özelliği 16 değişik aromaya sahip kahveler sunmasıyla sınırlı değil. Burada kahve, klasik usulde servis ediliyor. Yani kulplu porselen fincan yerine, kulpsuz fincanların yerleştirilmiş olduğu zarflarla.


Bu arada, 2009 Mayıs ayından beri hizmet veren kafeye adını veren "okkalı kahve" ise bol kahve ile yapılmış bol köpüklü kahve anlamına geliyor.


Okkalı Kahve
Profilo Alışveriş Merkezi, Mecidiyeköy İstanbul (Adres)
212 216 42 15 (Telefon)


Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler