Kahvenin Sağlık Üzerindeki Etkileri - KahveCini.com

Kahvenin Sağlık Üzerindeki Etkileri

Kahvenin Sağlık Üzerindeki Etkileri

Kahve tüketiminin faydası olduğu pek çok bilimsel çalışma ile tespit edilmiş durumda (Kahvenin faydaları nelerdir?). Daha kapsamlı olarak bakmak gerekirse kahve tüketimi ile ilişkilendirilen sağlık durumlarından bazıları şunlar:

Kahve ve Kalp Hastalıkları
İspanyol bilim adamlarınca gerçekleştirilen bir araştırmada, 1980 ile 2004 yılları arasında 84.214 kadın ve 1986 ile 2004 yılları arasında 41.736 erkek incelenmiş. Bu incelemelerin sonuçlarına göre, düzenli olarak kahve tüketen kişilerde ölüm riskinin artmadığı hatta özellikle kadın tüketicilerin kalp hastalığına bağlı olarak hayatlarını kaybetme olasılıklarında azalma görüldüğü belirlenmiş.

Üstelik, söz konusu araştırmaya göre kahve içmek ile kansere bağlı ölümler arasında bir bağlantı olmadığı bulunmuş. Günde 2 ila 3 fincan kafeinli kahve için kadınların kalp krizine bağlı olarak ölme risklerinin içmeyen kadınlara göre yüzde 25 daha az olduğu tespit edilmiş.

Kahve ve Hamilelik
Bir başka araştırmaya göre kafein tüketim oranı ile kadınların doğurganlıkları arasında bir ilişki bulunmakta. Buna göre, günde 300 miligramdan fazla kafein kullan bir kadının hamile kalma olasılığı, hiç kafein kullanmayan kadınlara göre yüzde 27 daha az. Bununla birlikte, bu konuda yapılan bazı benzer araştırmalarda ise bu denli önemli bir farklılığa rastlanmamış.

Ayrıca, bir başka çalışmada hamile kadınlarda kahve tüketiminin düşük olasılığını artırabileceği yönünde bulguler tespit edilmiş.

Sonuç olarak, hamile kadınlarla bebek sahibi olmayı düşünenlerin aşırı kahve tüketiminden uzak durmaları faydalı olabilir.

Kahve ve Hepatit C
Amerika’da kahve ile hepatit C arasındaki ilişkiyi inceleyen ve iki yıl süren bir incelemeye göre, daha yüksek miktarda kafein tüketen kişilerin karaciğerlerinde daha az kabuklanma meydana geldiğini tespit edilmiş.

Kahve vasıtasıyla günde 308 miligram kafein alan kişilerin karaciğerlerindeki zararlı madde gelişiminin yüzde 14 oranında azaldığı belirlenmiş. Ayrıca, kafein içeren diğer sıvıların bu konuda kahve ile aynı azaltıcı etkiyi gösteremediğini de tespit etmişler.

Kahve ve Alzheimer
Finlandiya ve İsveç’ten araştırmacıların ortaklaşa düzenlediği bir araştırmada orta yaş insanların kahve tüketim alışkanlıkları ile Alzheimer arasındaki ilişki sorgulanmış. Orta yaş döneminde günde ortalama 3 ya da 5 fincan kahve içen kişilerde Alzheimer ve çeşitli akıl hastalıkları görülme riskinin daha düşük olabileceği belirlenmiş.
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler