Ristretto - KahveCini.com

Ristretto

Ristretto

Corto olarak da adlandırılabilen Ristretto, normal bir fincan espressonun yaklaşık yarısı hacmindeki koyu espresso kahvedir. "Kısa çekilmiş espresso" (short espresso) olarak da bilinir. Ristretto İtalyanca'da koyu, sıkı anlamlarına sahiptir.

Geleneksel Ristretto tarifi ile hazırlanan bir Ristretto'da standart espresso ölçüsü kadar su kullanılır; ancak el presinin normalden daha hızlı çekilmesi ile elde edilir. Suyun kahveyle temas ettiği süre azalmış olduğu için kafein miktarı daha az olur. Ancak elde edilen kahve daha koyu ve çarpıcı ve daha az acı olur. Bu özelliklerinden dolayı, espresso hayranlarının çok tercih ettiği bir kahvedir.

Günümüzdeki otomatik espresso makinaları ile hazırlanan Ristrettolarda ise el presinin sunduğu imkan olmadığı için normalden daha az su kullanma yoluna gidilir. Ayrıca, yine modern espresso yapma yöntemi ile Ristretto hazırlamak için kahve çekirdekleri standart espresso miktarında ama normalden daha ince olarak çekilir. Ancak bu yöntem kalitesiz kahve çekirdekleri ile uygunlandığında pütürlü bir kahve sonucu doğurabilir.
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler