Caffé Americano - KahveCini.com

Caffé Americano

Caffé Americano

Caffé Americano ya da kısa adıyla Americano espressolu bir kahve içeceğidir. Americano kahvenin tarifi çok basittir. Normal hazırlanmış olan espressoya sadece sıcak su ilave edilerek yapılır. Böylelikle, filtre kahve sertliğinde ama ondan farklı tadda bir kahve elde edilmiş olur.

Americano'nun sertliğini üç faktör belirler: espresso miktarı, espressodaki kahve miktarı ve eklenen sıcak suyun miktarı. Bu faktörlerin kombinasyonu damak tadına göre değişir. Ancak, genel olarak 30 ila 450 mililitre arasında sıcak su ile bir ya da 2 fincan espresso karıştırılır. Sıcak su, espressoya döküldüğü için espressonun köpüğü kaybolur.

Americano'ya benzeyen ama biraz daha sert olan bir başka kahve ise Long Black'tir. Daha çok Avustralya ve Yeni Zelanda'da tüketilen bu kahvede, Americano'dan farklı olarak genellikle 2 fincan espresso kullanılır. Long Black'te ayrıca sıcak su espressoya değil espresso sıcak suya eklenir.

Americano sıcak su yerine soğuk su katılarak yapılırsa Iced Americano (Buzlu Americano) adını alır.

Espresso makinasına normalde konan suyun 2 katı kadar su konularak yapılan espressoya da bir tür Americano denilebilir. Bu tür kahvenin spesifik adı ise Lungo'dur (İtalyanca "uzun").

Espresso yerine filtre kahve kullanılarak yapılan Americano'ya ise Red Eye denir.
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler