Kahve sağlıklı ama krema ve şekere dikkat - KahveCini.com

Kahve sağlıklı ama krema ve şekere dikkat

Kahve sağlıklı ama krema ve şekere dikkat

Kahvenin Sağlığa Yararları
Harvard Üniversitesi'nin Halk Sağlığı bölümü (Harvard School of Public Health) tarafından yapılan bir araştırmada kahve sağlıklı mı sorusunun yanıtı arandı. Araştırmaya göre kahve tüketiminin kadınların tip 2 diyabet riskini yüzde sekiz düşürdüğü tespit edildi. Erkeklerde ise bu oran yüzde dört olarak bulundu.

Yaklaşık seksen bin kadın ve kırk bin erkek üzerinde yapılan çalışmaların sonuçları saygın bir akademik yayın olan American Journal of Clinical Nutrition'de yer aldı.

Kahve Prostat Kanserini Azaltabilir
2011 tarihli bir başka Harvard araştırmasında ise kahvenin sağlığa yararlı bir başka etkisi olarak prostat kanseri riskini düşürebileceği belirtilmişti.

Kremasız ve Şekersiz Kahve Tüketilmeli
Çalışmayı yürüten ekibin başında yer alan Shilpa Bhupathiraju, krema, şeker ve şurup gibi ilaveler olmadan kahve içmenin sağlık için lolumlu etkileri olabileceğini belirtti.

Hangi kahve sağlıklı?
Kahve çekirdeğinin doğrudan çekilmesi ile hazırlanan kahveler (Türk kahvesi, French press, espresso, filtre kahve gibi) eğer taze iseler ve yukarıda belirtildiği gibi fazla şeker, krema ve kahve sosları olmadan içiliyorsa sağlıklıdır denilebilir. Ancak hazır kahveleri bu değerlendirmenin dışında tutmak gerekir.

Dünyanın en sağlıklı kahvesi
Kahvenin sağlığa etkileri konusunda yukarıdaki bilgilere ilave olarak, organik olarak üretilen kahve çekirdeklerinin taze iken kavrulup taze iken pişirilmesi ile hazırlanan kahveler en sağlıklı kahvelerdir.
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler