Dibek kahvesi nasıl yapılır? - KahveCini.com

Dibek kahvesi nasıl yapılır?

Dibek kahvesi nasıl yapılır?

Dibek kahvesi nedir?
Yaygın bilinenin aksine, dibek kahvesi içindekiler ile farklılaşan veya özel bir kahve pişirme yönteminin adı değildir.

Dibek kahvesinin özelliği kavrulmuş kahve çekirdeklerinin dibek adı verilen taştan ya da ağaçtan yapılmış havanda elle dövülerek öğütülmesidir. Bu nedenle dibekte öğütülen kahve çekirdekleri yani dibek kavhesi içindekiler itibarıyla kahve değirmeninde öğütülen çekirdeklere göre biraz daha iri parçalı olabilmektedir.

dibek kahvesi içindekiler
Dibek kahvesi nasıl pişirilir?
Dibek kahvesi yaparken, kahveyi çekirdeklerini öğütmek için elle dövülecek bir havan kullanılmalıdır.

Değişik dibek kahvesi tariflerine göre, havana kahve çekirdeklerinin yanı sıra hindistancevizi, kakule ya da mercan köşkü de eklenerek dövülebilir. Kahve dövülerek pişirmeye hazır hale getirildikten sonra normal Türk kahvesi gibi pişirilir.

Dibek kahvesi nasıl saklanır?
Dibek kahvesinin saklama koşulları normal öğütülen kahvelerden farksızdır. Yani öğütüldükten sonra havayla temas etmeyecek kuru ve serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Ayrıca öğütüldükten çok kısa bir süre sonra tüketilmezse tazeliğini kaybetmeye başlar.

2 yorum

  1. merhaba dibek kahvesi hangi kahve türünden yapılıyor? arabica mı robusto mu?kahve yapılırken bir fincana 3 ölcek kullanılmasına ragmen fincan dibinde telve cok az oluyor.köpüğü kahve bitene kadar bitmiyor onca kahve kahve içinde resmen eriyor krema varmış gibi bir tat olusuyor? ben denememe ragmen basaramadım.sanırım benim cekirdeğim robusto idi...

    YanıtlaSil
  2. Brazilyadan gelen alt kalite Rio çekirdeğinden yapılıyor.

    YanıtlaSil