Soğuk Kahve - Buzlu Kahve - KahveCini.com

Soğuk Kahve - Buzlu Kahve

Soğuk Kahve - Buzlu Kahve

Soğuk Kahve ya da diğer adıyla Buzlu Kahve (iced coffee) kahve bazlı soğuk içeceklere verilen genel addır.

Farklı şekillerde hazırlanabilen onlarca değişik soğuk kahve çeşidi bulunmaktadır. Genel olarak soğuk kahve tarifleri şunlardır:


1) Soğuk servis
Normal hazırlanan bir kahvenin soğuk servis edilmesidir. Örneğin, İtalya'daki adıyla Freddo (caffè freddo) buzdolabında bekletilip servis edilen espressodur. Ancak, kahvenin beklemesi sebebiyle genellikle acı bir tad hakim olur.

2) Soğuk demleme
Sıcak demlemenin aksine demlemenin ısı yerine zamana dayalı olmasıdır. Çekilmiş kahve suda uzun süre bekletilir ve sonra filtrelenir. Hazır kahve ile hazırlanan buzlu kahvelerde ise demleme süreci olmadığı için çözünebilir kahve karışımını bir karıştırıcıda su veya sütle çalkalamak yeterlidir.


3) Sıcak demleme, soğuk servis
Sıcak olarak demlenen kahvenin soğuk süt, dondurma, krema gibi bileşenlerle servis edilmesidir. Espresso tabanlı kahve içeceklerinin soğuk versiyonları sıklıkla bu yöntemle hazırlanır. Buzlu latte (iced latte), buzlu mocha (iced mocha) gibi.

Buzlu kahveler, espresso, French press, filtre kahve gibi klasik kahve demleme yöntemlerinin hemen hepsiyle hazırlanabilmektedir. Hazırlama pratikliği nedeniyle hazır kahvelerden buzlu kahve hazırlanması da çok yaygındır. Örneğin, Frappe (café frappé) olarak bilinen hazır kahve ile yapılan buzlu kahve, Yunanistan'dan tüm dünyaya yayılmıştır.
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler