Kahve Dünyası Bardaklarına Ödül - KahveCini.com

Kahve Dünyası Bardaklarına Ödül

Kahve Dünyası Bardaklarına Ödül

Kahve Dünyası için Yeşim Bakırküre tarafından hazırlanan bardaklar, tasarım dünyasının önemli ödülleri arasında gösterilen Reddot Design Awards 2010’da ödül kazanmış.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan haber şu şekilde:

Dünyanın en prestijli tasarım ödülleri arasında yer alan Reddot Design Awards 2010’da Kahve Dünyası için kutu, bardak, fincan tasarımları yapan endüstriyel tasarımcı Yeşim Bakırküre’nin tasarladığı bardaklar, ödül kazandı.

Bu yıl 57 farklı ülkeden tasarımcı ve markaların toplam 4 bin 252 ürünle katıldığı yarışmada, Kahve Dünyası’nın bardakları, yenilik derecesi, işlevsellik, biçimsel kalite, ergonomi, simgesel ve duygusal içerik gibi kriterlere göre ve detay çözümlemeleriyle, sıra dışı tasarım değerlendirmesi kazanarak endüstrinin en iyileri arasında yer aldı. Bardaklar ‘red dot design award honourable mention 2010’ etiketiyle ödüllendirildi.

Yeşim Bakırküre’nin Kahve Dünyası mağazalarında kullanılması ve satılması amacıyla tasarladığı soğuk içecekler için cam bardak serisinin konsepti, farklı her bir içeceğin görsel olarak da hafızalara yerleşmesi fikri üzerine kuruldu. El yapımı bardaklar, Paşabahçe’nin Denizli Tesislerinde cam üfleme tekniğiyle üretildi.
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler