Barista - KahveCini.com

Barista

Barista

Barista İtalyanca asıllı bir sözcük olup, en temel anlamıyla "kahve barmeni" demektir.

İtalyanca'da "barmen" anlamına gelen barista sözcüğü, bu dilde hem sıcak hem soğuk içecek hazırlayabilen kişi olarak kullanılır. Ancak, zamanla sözcüğe yüklenen anlam kahveyle sınırlandırılmış ve tüm dünya dillerine bu şekilde yerleşmeye başlamıştır. Türkçe'de de tıpkı İngilizce'de ve diğer pek çok dilde olduğu gibi barista sözcüğü "kahve hazırlama konusunda uzman kişi" manasını taşımaktadır.

Barista, aslında özellikle espresso ve espressolu içecekleri hazırlama konusunu bilen kahve uzmanları için geçerli bir kahve terimdir. Bu yüzden, espresso konusunda bilgisi olmayan bir barista düşünmek zor olur. Ancak, bir barista genellikle espresso dışındaki kahve hazırlama yöntemleri konusunda da bilgi sahibi olur.

Sözcük İtalyan orijinli olduğu için genellikle çoğul yaparken de bu kurala uymanın doğru olduğu düşünülmektedir. Bu sebeple erkek baristalar ya da karışık cinsiyetlerden baristalar söz konusu olduğunda baristi, sadece kadın baristalar söz konusu olduğunda ise bariste terimi kullanılmalıdır.
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler