Günde Ne Kadar Kahve İçmeli? - KahveCini.com

Günde Ne Kadar Kahve İçmeli?

Günde Ne Kadar Kahve İçmeli?

Kahvenin bir takım yararları olduğu muhakkak. Kahvenin faydaları bir yana, ayrıca bazı hastalıklarla mücadele ve korunma açısından olumlu etkileri de söz konusu.

Ancak tüm bunlara karşın kahve tüketimin bazı olumsuzluklar getirebileceği de bilim adamları tarafından kanıtlanmış durumda. İşte kahvenin zararları sebebiyle günde ne kadar kahve içilmesi gerektiği önemli bir konudur.

"Günde kaç fincan Türk kahvesi içilmeli?" ya da "Ne kadar kahve içilmeli?" gibi soruların yüzde 100 doğru cevapları yok. Çünkü bu konuda kesin sonuç veren çalışmalar bulunmuyor.

Kahvenin ve içindeki kimyasalların her bünyede yapacağı etkiler farklı. Bir diğer deyişle, bir kişi için günde 5 fincan kahve fazlayken bir diğeri için normal olabilir. Yine de, söz konusu kahve olunca aşırıya kaçmamak hem faydalarından yararlanmak, hem de olası zararlarından minimum etkilenmek için en iyi çözüm.

Kahve uzmanlarının verdiği genel tavsiye, günlük tükettiğiniz suyun beşte birinden daha fazla kahve tüketmemek şeklinde. Örneğin eğer günde 5 bardak su içiyorsanız, 1 fincandan daha fazla kahve içmemeniz yararınıza olur. Üst sınır olarak ise kişi başına günde üç fincandan (normal boy, Türk kahvesi fincanı değil) daha çok kahve tüketmemek sağlığınız açısından olumlu olacaktır.

Türk kahvesi ne kadar içilmeli?
Kişinin kendi bünyesine göre değişmekle birlikte, günde dört fincandan fazla Türk kahvesi tüketmekten kaçınılması yararlı olabilir.

1 yorum