Kahve Zincirleri - KahveCini.com

Kahve Zincirleri

Kahve Zincirleri

Eski dönem hayatın vazgeçilmez bileşenleri olan kahvehaneler yani kahve içilecek mekanlar, değişen koşullar çerçevesinde "kahve evi" zincirleri (coffeehouse chains) olarak karşımıza çıkıyor.

Kısaca kahve zincirleri olarak adlandırılabilecek bu şirketler, temel bir konsept içerisinde dizayn ettikleri kafeleri ile standart kahve ürünlerini sunmaktadırlar. Kuşkusuz kahve zinciri denilince akla ilk gelen markaların başında Starbucks gelmekte.

Günümüzde Türkiye'de faaliyet gösteren yerli ve yabancı pek çok kahve zinciri şirket bulunmaktadır.


1971 yılında bir tarih öğretmeni, bir İngilizce öğretmeni ve bir yazar olmak üzere üç ortak tarafından Amerika Seattle'da açılan Starbucks, 1982 yılında girişimci Howard Schultz'un şirkete katılması ile hızla büyümeye başlamıştır. Günümüzde 16.635 kafe ile 49 ülkede faaliyet gösteren dev bir kahve şirketi konumundadır.


Gloria Jean's tıpkı Starbucks gibi uluslararası bir kahve zinciri şirketidir. 1979 yılında Gloria Jean Kvetko tarafından Amerika Chicago'da kurulan şirket bugün 30'un üzerinde ülkede faaliyet göstermektedir.

2004 yılında İstanbul Eminönü'nde açılan ilk Kahve Dünyası kafesinin ardından hızla büyüyen şirket, bugün Türkiye'nin pek çok yerinde faaliyet gösteren bir kahve zinciri haline gelmiştir.


1949 yılında Almanya Hamburg'da kurulan Tchibo, kahve zinciri olmanın yanı sıra "Bir Ayda İki Dünya" sloganı altında konsept ürünleri de satmaktadır. Şirketin Türkiye mağazalarının sayısı hızla artmaktadır.


Kahve alanında faaliyet gösteren bir şirketseniz ve Kahve Cini'nde yer almak istiyorsanız lütfen bizimle temasa geçin.

12 yorum

  1. turkce bir icerikte cafe crown, ankarali bir blog olarak kafes yer almali

    YanıtlaSil
  2. Milkman yorumun için teşekkürler. Haklısın Cafe Crown'dan burada bahsetmeliyiz. Ancak, Kafes gibi yerel kafeleri ayrı bir bölümde değerlendirmeyi düşünüyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Yabancı kaynaklı kahve çeşitleri yerine sadece Türk Kahvesi çeşitleri (20 çeşit) sunan Okkalı Kahve'yi de unutmamak gerek...

    YanıtlaSil
  4. Okkalı Kahve'den açıkçası haberdar değildik, bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkürler...

    Yerel kafeleri ve kahve zincirlerini özellikle inceleyeceğimiz bir bölüm açmak konusunda bize ilham verdiniz, teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  5. biz de bu tarz bir yer açmak istiyoruz en iyi kahveyi nerden alabiliriz.

    YanıtlaSil
  6. kahve diyarı....

    YanıtlaSil
  7. BU ŞİRKETLERDEN BİRİNİN ŞUBESİ OLMAK YADA FRANCHANSİNG OLARAK AÇMAK NE KADARA MAL OLUR YAKLAŞIK OLARAK YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM .. BİLGİ KİRLİLİĞİNDEN BULAMADIM DA

    YanıtlaSil