French Press nasıl kullanılır? - KahveCini.com

French Press nasıl kullanılır?

French Press nasıl kullanılır?

French Press kullanılması son derece kolay ve pratik bir yöntemdir.

Sadece üç adımda bu yöntemle kahvenizi hazırlayabilirisiniz!

1. Adım: Kahve koy
Hazneye öncelikle kalın çekilmiş kahve çekirdekleri konur. Ne kadar kahve koyacağınız tabii ki sizin damak tadınıza kalmış. Ama genel olarak her bir fincan için bir tatlı kaşı kadar kahve koymak yeterlidir.

2. Adım: Su koy
Sonrasında, hazneye kaynamaya yakın (96 ile 99 derece arası ama 100 derece ve üstü değil!) su ilave edip tahta bir kaşıkla karışımı karıştırın.

3. Adım: Bekle ve iç!
Bundan sonra yapmanız gereken tek şey, kahvenizin demlenmesi için beklemeniz. Genellikle 1 ila 3 dakika arasında beklenir. Sonrasında, filtre pistonunu iterek kahve çekirdeklerini haznenin dibine doğru itin ve kahvenizi afiyetle için!

French press, hem hazırlaması çok kolay olan, hem de elektrik ve komplike bir makina ihtiyacı olmadığı için hemen her yerde hazırlanabilen son derece pratik bir kahve hazırlama yöntemidir.

3 yorum

  1. Çok güzel bir site, teşekkürler. Acaba pistonu ittikten sonra içmek için ne kadar beklemeliyiz? Ne kadardan sonra acılaşmaya başlar?

    YanıtlaSil
  2. burada "her bir fincan" dan kasdedilen resimdeki 200 cc lik french press bardağı mı 50 cc lik Türk kahvesi fincanı mı ?

    YanıtlaSil