Yeşil kahve işe yarıyor mu? - KahveCini.com

Yeşil kahve işe yarıyor mu?

Yeşil kahve işe yarıyor mu?

Yeşil kahve çekirdeği ile zayıflama?
Doktor Mehmet Öz'ün programlarında yeşil kahve çekirdeği ekstresi içeren zayıflama haplarının yağları eriterek kilo verme konusunda olumlu konuşmasının ardından bu tür hapların satışları bir anda fırlamıştı. Yeşil kahve nedir?

Peki gerçekten de yeşil kahve temelli bu tür bitkisel haplar ve ürünler işe yarıyor mu?

Doktor Öz yeşil kahve
Doktor Öz'ün açıklamalarında dayanak olarak kullandığı bilimsel çalışma ile ilgili olarak Forbes dergisinde Steven Salzberg imzası ile yayımlanan yazı şu bilgileri veriyor:
  • Söz konusu yeşil kahve araştırması belirli bir yeşil kahve ekstresi için yapılmış olup, yazarı bu Şirket tarafından finanse edilmiştir.
  • Çalışma sadece 16 kişi üzerinden elde edilen verilerle yapılmıştır.
  • Hindistan'da yürütülen denek çalışmaları üzerine Amerikalı bir araştırmacıya gönderilmiş ve sonra Amerika'da kaleme alınmıştır.
Yeşil kahve çekirdeği gerçekten zayıflatıyor mu?


Yeşil kahve kullanıcı yorumları çeşitli olmakla beraber bu konudaki bilimsel araştırmalar zayıflatıcı etkisi konusunda somut ve tamamen güvenilir sonuçlar ortaya koymaktan uzak görünüyor.

Yeşil kahve faydaları ve zararları
Kavrulmamış kahve çekirdekleri yeşil kahve çekirdeği olarak bilinmektedir. Bu çekirdekleri demleyerek içmenin normal kahve içmekten çok da bir farkı yok sağlık açısından. Yani yeşil kahve faydaları normal kahve içmekle ile çok benzemektedir.

Ancak yeşil kahve içerdiği söylenen hap ve diğer ürünleri tüketmenin, söz konusu ürüne bağlı olarak, farklı zararları olabileceğini unutmayın lütfen.

2 yorum

  1. yeşil kahve ile zayıflayanların yorumları bana en guzel kaynak gibi geliyor. buraya yazan yesil kahve yorumu yazan arkadaslarin eline saglik.

    YanıtlaSil
  2. Ben epey bir süre kullandım bir işe yaramıyor ayrıca midenin de canına okuyor bir süre sonra midem o kadar çok yanmaya başladı ki bu da sürekli aç hissettiriyor tavsiye etmiyorum

    YanıtlaSil