Özsüt Cafés Richard işbirliği - KahveCini.com

Özsüt Cafés Richard işbirliği

Özsüt Cafés Richard işbirliği

Fransız kahve üreticisi Cafés Richard ile işbirliği gerçekleştiren Özsüt, kahve pazarını büyütmeyi hedefliyor.

Fransa’nın en büyük kahve üreticisi Cafés Richard ile işbirliği gerçekleştiren Özsüt, yıl sonuna dek 10 ton kahve satışı yapmayı öngörüyor. Ülkemizin dört bir yanında 155’i aşkın şubesiyle hizmet veren Özsüt, yeni kahve menüsüyle Türkiye’de gerçek kahve lezzeti sunan en geniş çaplı zincir konumuna ulaşmış bulunuyor. Özsüt, 2009 yılında ulaştığı 35 milyon TL’lik cirosunu bu yıl portföyüne kattığı kahve ve el yapımı çikolatalar ile yüzde 60 büyütmeyi hedefliyor.

Özsüt
1938 yılında İzmir Kemeraltı’nda Özsüt Muhallebicisi olarak Sefer Usta’nın başlattığı tatlı serüveni 1980 yılında Sefer Usta’nın oğlu İbrahim Urlulu liderliğinde Özsüt ustalarının da ortaklığıyla büyüyerek geliştirildi. İlk şubesini 1991 yılında İzmir Alsancak’ta açmasının ardından, 1996’da 6 şubeye ulaşan Özsüt, hızlı bir gelişme kaydederek 2002 yılında şube sayısını 50’ye çıkardı. Kuruluşunun 72. yılını kutlayan Özsüt, günümüz itibariyle 155’in üzerinde şubesiyle faaliyetlerini devam ettiriyor. Tatlı serüvenine kazandibi, muhallebi, ekmek kadayıfı, peynir tatlısı ve aşure gibi geleneksel tatlılar üreterek başlayan Özsüt, tüketicilerin talepleri doğrultusunda yeni teknolojileri kullanarak günden güne gelişme kaydetti. Klasik tatlıcı dükkanlarından kafe konseptine geçiş yapan Özsüt, ürün yelpazesine pasta, kurabiye ve dondurmayı da ekledi. Tüketicilerin farklı pastalara olan talebini göz önünde bulunduran Özsüt, Fransa’daki ünlü pasta okulu Lycee Professionel “Aguste-escoffier”den danışman getirerek, farklı lezzetlerde pasta tasarımlarını da tüketicileriyle buluşturdu. Aynı zamanda Özsüt’ün spesiyal pasta grubu şefleri, dünyaca ünlü Fransız aşçılık sanatları okulu Le Cordon Bleu’de düzenli olarak eğitim programlarına katılmaktadırlar.

Cafés Richard
1892 yılında Paris’te Henri Richard tarafından kurulan Cafés Richard, bugün yalnızca Fransa’nın değil, tüm dünyanın en seçkin kahve üreticileri arasında ilk sırada yer almaktadır. İlk günden itibaren mükemmel kahve harmanları hazırlamak vizyonuyla hareket eden Cafés Richard, ürünlerini 20’yi aşkın ülkede kahve tutkunlarına sunmaktadır. Cafés Richard’ın kahvenin tüketicilere en doğru ve lezzetli şekilde ulaştırılması hedefiyle oluşturulduğu eğitim merkezinde bugüne dek 1.000’in üzerinde sektör profesyoneli kahve üzerine eğitim almıştır. 400 kişilik ekibiyle faaliyetlerini sürdüren Cafés Richard, Paris’teki modern tesislerinde en yeni teknolojilerden yararlanarak yılda 7.000 ton kavrulmuş kahve üretimi gerçekleştirir.
Yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz, teşekkürler