Türk kahvesi nedir? - KahveCini.com

Türk kahvesi nedir?

Türk kahvesi nedir?

Öncelikle Türk kahvesi ne değildirle başlayalım. Türk kahvesi, özel bir kahve çekirdeğinin adı değildir. Ülkemizde, ticari anlamda kahve çekirdeği yetiştirilemiyor zaten.

Türk kahvesi, kahvenin çok özel ve tarihi bir pişirme yönteminin adıdır. Bu yöntemi bulan ve tüm dünyaya tanıtan Türkler olduğu için de bu kahve "Türk" kahvesi olarak bilinmektedir.

Türk kahvesini, diğer kahve hazırlama yöntemlerinden ayıran bir takım özellikleri var:

1) Kahve çekirdeğinin çekilmesiTürk kahvesinde kullanılacak kahve çekirdekleri mutlaka çok ince çekilmelidir. Öyle ki, espresso'dan kullanılan ince öğütülmüş çekirdeklerden daha da ince çekilmelidir. Türk kahvesi, dünyadaki en ince öğütülmüş kahve çekirdekleri ile yapılır.

2) Pişirme yöntemiTürk kahvesini diğer kahve türlerinden ayıran bir diğer karakteristik özelliği ise pişirme yönteminin farklılığıdır. Türk kahvesinde, kahve neredeyse kaynama noktasına dek kaynatılır.

3) Sunum ve İçim
Türk kahvesi, zamana karşı durularak içilir. Yani, acele içerisinde, öyle ayak üstü içilecek bir kahve değildir. Bu nedenle, bu özel kahvenin sunulması ve içilmesi de özel bir riütel şeklinde olur.

Sonuç olarak, Türk kahvesi kendine has hazırlanılı, özel tadı ve tarihsel zenginliği ile kahve dünyasının en eski, lezzetli ve romantik lezzetlerinden bir tanesidir...

Türk kahvesi nereden gelmiştir?
Türkler kahve ile Arabistan Yarımadası'nı fethetmeleri ile tanışmıştır. Burada gördükleri kahve çekirdeklerini İstanbul'a getirmişler ve kahve tüketimi buradan tüm Osmanlı topraklarına yayılmıştır.

Türk kahvesi nerede üretilir?
Ülkemizde kahve tarımı olmadığı için Türk kahvesi olarak tükettiğimiz kahvenin tamamı yurtdışından ithal edilmektedir. Türkiye'ye kahve ithal eden başlıca ülke Brezilya'dır.

1 yorum