Cappuccino - KahveCini.com

Cappuccino

Cappuccino

Cappuccino, Latte'ye benzeyen bir espressolu kahve içeceğidir. Cappuccino hazırlamak için sıcak süt ve süt köpüğü gerekir. Ancak sütün ısıtılması ve dokusu itibarıyla Latte'den farklıdır.

Cappuccino adı, Capuchin isimli rahiplerden gelmektedir. Cappuccino, espresso makinalarının yaygınlaşmasıyla bugünkü halini almıştır. Avrupa dışında popüler olması ise II. Dünya Savaşı ile başlamıştır...

Cappuccino Nasıl Yapılır?
Standart Cappuccino tarifi uyarınca; Espresso hazırlandıktan sonra buharla süt ısıtılır. Bu sırada oluşan mikroköpük cappuccino'ya kadifemsi bir doku kazandırır. Köpüğü yaparken doğru oranı tutturmak zor olduğundan, cappuccino en zor yapılan espressolu içeçeklerden biri olarak kabul edilir.

Eğer cappuccino normalden çok sütle yapılırsa cappuccino chiaro (ıslak cappuccino), az sütle yapılırsa cappuccino scuro (kuru cappuccino) denir.

Evde Cappuccino Nasıl Yapılır?
Kafelerde içtiğiniz cappuccino lezzetini evde de kavuşmak istiyorsanız, öncelikle espresso hazırlayabilen bir kahve makineniz olması gerekir.
Sonrasında yukarıdaki cappuccino tarifinde gösterilen adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

Eğer bir espresso makineniz yok ise, ne yazık ki gerçek anlamda bir cappuccino yapamazsınız. Bu durumda, piyasada yaygın şekilde satılan hazır cappuccino karışımlarını kullanmaktan başka çareniz yoktur. Ne yazık ki, bu hazır karışımlar aslında gerçek anlamda cappuccino olmayıp, sadece cappuccino tadını taklit eden hazır (granül) kahvelerdir.

Hazır Cappuccino Nasıl Yapılır?
Hazır cappuccino yapmak son derece kolaydır.
- Suyu kaynatın.
- Su fokurdamaya başlayınca ısı kaynağından uzaklaştırın ve 1 dakika kadar bekletin.
- Sonrasında, önce hazır cappuccino karışımını bir fincana boşaltıp sonra üstüne sıcak suyunuzu ekleyin ve karışımı karıştırın.

7 yorum

  1. köpüğün nasıl kıvama getirildiğini video ile anlatırsanız daha faydalı olacaktır;)

    YanıtlaSil
  2. Cappuccino "single espresso"-la yapilir?

    YanıtlaSil
  3. Fincanın boyutuyla eşit orantılıdır espresso miktarı.

    YanıtlaSil
  4. Fincanın boyutuyla eşit orantılıdır espresso miktarı.

    YanıtlaSil
  5. Sagol çok işime yaradı artık evime gelen yaşlı arkadaşlarımada yaparım

    YanıtlaSil
  6. Merhaba. ben Kerem Yanlış anlamayın lütfen ama evde makine olmadanda gerçek bir cuppuccino hazırlamak mümkündür. espresso severler için moka pot adında ocak üstü pişirme cezvesi bulunur. bunu biraz araştırdıktan sonra evde çok güzel espresso hazırlayabilirsiniz. gelelim cappuccino yu cappuccino yapan süt ve süt köpüğüne. bunun içinde sütü herhangi bir cezvede ısıtıp french press e aktarım süzgecini birkaç kez yukarı aşağı yaparak çok güzel köpük elde edilebilir.

    YanıtlaSil
  7. 2.dünya savaşı demişsin sonra da makine yoksa yapamazsın demişsin. 2.dünya savaşında hangi lambadan çıktıysan lütfen oraya dön kahve cini

    YanıtlaSil